Als etnomarketeer ligt Rachids expertise in het bereiken van de etnische consument. Hij wil marketeers aansporen om de moslimgemeenschap als volwaardige consumenten te benaderen en af te stappen van een op-blanke-Belgen-gerichte-marketing voor die nieuwe consumenten.
Rachid reikt bedrijfsleiders en marketeers handvatten aan om na te denken over het voortbestaan van hun bedrijf en hoe zich relevant maken voor de huidige maatschappij. Voor heel wat bedrijven kan het binden van die nieuwe consument één van de mogelijkheden zijn om hun bestaan te verzekeren.
Dounia heeft 20 jaar ervaring en een indrukwekkende carrière in verschillende sales functies bij Fortune 500 bedrijven en start-ups achter de rug. Ze werkt en woont in Londen en streeft naar rechten voor vrouwen in sales functies.
Als vrouw van kleur was het voor haar niet makkelijk om in een door mannen gedomineerde cultuur te passen. Ze wilde meer dan het merk van “revenue queen” of “C-level queen”. Ze kwam erachter hoe ze zich kon laten zien als een mondige vrouwelijke leider.
Personal branding is belangrijker dan ooit om de carrièreladder te beklimmen.
Doaa El-Adl, de eerste vrouw die de gerenommeerde Journalistic Distinction in Caricature ontving, fungeert als een katalysator voor transformatie binnen de overwegend door mannen gedomineerde wereld van Egyptische politieke cartoonisten. Ze daagt de patriarchale normen uit en wordt regelmatig geconfronteerd met censuur, pesterijen en zelfs bedreigingen van haar leven. In een opmerkelijke samensmelting van documentaire, cartoons en animatie blaast de Egyptische regisseur Nada Riyadh het beroemdste werk van El-Adl tot leven.
Deze dynamische en onverschrokken presentatie duikt in de kwestie van geweld tegen vrouwen, waarbij de grenzen van de vrijheid van meningsuiting worden opgerekt in een samenleving die vaak wordt gekenmerkt door beperkingen. Met haar uitzonderlijke talent komt El-Adl niet alleen op voor de rechten van vrouwen, maar inspireert ze ook tot maatschappelijke verandering.
Het is Amandine haar missie om het stigma rond geestelijke gezondheid en lichaamskwesties te ontkrachten door inspirerende verhalen uit te vergroten en de echte individuen te onthullen die door deze labels worden gemaskeerd.
Door een breed scala aan verhalen te verzamelen en visuele voorstellingen te maken op basis van deze gedeelde ervaringen, wil ze meer begrip en empathie opwekken voor de uitdagingen en ziekten op het gebied van geestelijke gezondheid.
Religieuze diversiteit: Uitdaging of kans voor de samenleving en het bedrijfsleven van morgen?
Vaak wordt er in populaire media en academische literatuur gesteld dat we leven in een seculiere maatschappij, namelijk een maatschappij waar religie weinig tot geen invloed meer heeft en waarbij religie teruggedrongen is tot de private sfeer. Echter, steeds meer wordt onze maatschappij gekarakteriseerd door religieuze diversiteit die religie opnieuw zichtbaar en bespreekbaar maakt.
Deze lezing zal de relatie tussen religie en de publieke sfeer bespreken en nagaan of religieuze diversiteit een uitdaging of kans is voor de samenleving van morgen. Daarnaast zal ook ingegaan worden op de impact van religieuze diversiteit op het bedrijfsleven.
De mens als soort is heel divers op verschillende vlakken van identiteit. Denk maar aan geslacht, seksuele en romantische aantrekking, etniciteit, leeftijd, gezondheidstoestand, bezittingen… Sommige groepen zijn door het hebben van deze specifieke identiteitsaspecten kwetsbaarder dan anderen en dat heeft vaak te maken met het hebben of het ontbreken van de hieraan verbonden privileges.
Wat zijn privileges? Wat zijn de effecten van het hebben of het ontbreken ervan? Welke identiteitsaspecten zijn er allemaal? Hoe verhouden ze zich tegenover elkaar? Doorheen de workshop gaan we samen met jullie aan de slag om een antwoord te formuleren op al deze vragen
Karijn brengt 25 jaar ervaring in academisch en praktijkgericht onderzoek mee, met diversiteit als constante rode draad. Haar werk, van een thesis over etnomarketing in 2000, een doctoraat over halal vleesconsumptie in 2008 tot projecten zoals #SheDIDIT, inspireert om ondernemerschap breder en inclusiever te definiëren. Als auteur van het boek #SheDIDIT: een andere kijk op ondernemen (Politea) toont ze hoe een frisse kijk op ondernemerschap kan bijdragen aan een meer inclusieve samenleving.
Karijn brengt een unieke combinatie van praktijkervaring en wetenschappelijke expertise mee. Haar passie voor verbinding en maatschappelijke meerwaarde resulteert in inspirerende inzichten over leiderschap en inclusie in een steeds diverser wordende wereld.
Nieuw adres toevoegen
We hebben voor deze event reeds één of meerdere inschrijvingen van teruggevonden. Wil je verder gaan met deze nieuwe inschrijving?