Evenement afbeelding

Masterclass: Generative AI

Ben jij een creative director, art director, grafisch ontwerper, content creator, marketeer, copywriter of fotograaf, en wil je leren wat Generative AI is, welke toepassingen er zijn en hoe je er zelf mee aan de slag kan gaan? Dan is deze masterclass Generative AI iets voor jou.

Masterclass: Generative AI

In de eerste sessies duiken we in de fundamentele kennis van wat AI nu eigenlijk is en leggen we op een begrijpelijke manier uit hoe bijvoorbeeld neurale netwerken werken. Je krijgt geactualiseerde voorbeelden van AI-gebruik, zowel in maatschappelijke als bedrijfscontexten. Daarnaast besteden we aandacht aan de ethische, juridische, én milieu-impact van AI, zodat je een holistisch beeld krijgt van deze snel evoluerende technologie.

Vervolgens richten we ons op generatieve AI in de praktijk. Je leert hoe AI wordt ingezet om content te genereren en leert de stappen die leiden tot het creëren van op maat gemaakte visuele en tekstuele output.

In de laatste sessies gaan we nog een stap verder: we introduceren een aantal geavanceerde technieken in beeldgeneratie met modellen zoals Stable Diffusion. Denk aan de visuele interface ComfyUI, het maken van image generation workflows, het gebruik van technieken zoals ControlNet, Image-To-Image en LoRA om unieke content te creëren. Of je nu een bestaande afbeelding wilt verfijnen of je eigen stijlen en concepten wilt toevoegen, na deze masterclass heb je een aantal tools in handen om AI te gebruiken zoals jij dat wilt. 

Bij Arteveldehogeschool zijn we erg on point. We hebben de beste praktijktoepassingen uit diverse technieken gedistilleerd en grondig onderzocht. Zo hoef jij niet te verdwalen in eindeloze YouTube-playlists of online cursussen; wij hebben het werk al voor je gedaan. Of je nu al ervaring hebt met AI-tools of helemaal nieuw bent in de wereld van artificiële intelligentie, deze masterclass geeft je de vaardigheden om de kracht van Generative AI optimaal in te zetten in jouw werk.

Programma

Sessie 1: AI Fundamentals 

  • Je leert de fundamentele basiskennis van AI
  • Je leert op een laagdrempelige manier hoe een neuraal netwerk in elkaar zit
  • Je krijgt verschillende geactualiseerde voorbeelden en use cases waarin AI wordt ingezet (zowel maatschappelijk als binnen de bedrijfswereld)
  • Je krijgt een beknopt overzicht van de ethische, juridische, milieu- en klimaatimplicaties van AI 

Sessie 2: Generative AI in de praktijk

  • Je krijgt voorbeelden van hoe AI wordt gebruikt in de praktijk en welk stappen er worden doorlopen voor het creëren van AI gegenereerde content.
  • We onderzoeken samen waar AI content vandaag al wordt ingezet, in verschillende domeinen. Van business management tot campagnes. 
  • Je krijgt voorbeelden van hoe AI gegenereerde content cross-platform tot stand kan komen.
  • Je leert verschillende toepassingen van AI modellen zoals taalmodellen, image models, voice/audio models, etc. kennen. 
Sessie 3: Modellen en Image Generation
  • We gaan dieper in op image generation met Stable Diffusion en Flux 
  • Je leert werken met ComfyUI, een interface om beeldgeneratie workflows op zetten op een visuele manier 
  • Je leert hoe een basis workflow in elkaar zit en welke parameters je kan wijzigen (seed, denoise, samplers, etc.) om tot een gewenst resultaat te komen Je leert hoe prompting werkt voor Stable Diffusion 
  • Je leert Image-To-Image technieken toepassen

Sessie 4: Geavanceerde Image Generation 

  • Je leert ControlNet toepassen om een pose, dieptekaart, etc. uit een bestaande afbeelding te halen zodat je die kan gebruiken in nieuw gegenereerde content 
  • Je leert een afbeelding gebruiken als prompt 
  • Je leert hoe je je bestaande of gegenereerde afbeelding kan uitvergroten (upscalen) met de beste AI modellen 
  • Je leert LoRA gebruiken om stijlen, gezichten, etc. toe te voegen tijdens beeldgeneratie     

Lesgevers

  • Tim De Paepe
    Tim De Paepe is docent aan de Arteveldehogeschool binnen het expertisenetwerk Communicatie, Media en Design. Met een achtergrond in softwareontwikkeling en theater combineert hij technische kennis met creatieve inzichten. Hij richt zich op het onderzoeken en doceren van content creatie met generative AI, user experience, storytelling en branding, zowel in de Nederlandse als internationale trajecten van de bacheloropleiding Grafische en Digitale Media.
  • Ben Urbain
    Ben Urbain is een ervaren branding expert met meer dan 18 jaar ervaring. Hij is de oprichter van Glossy Branding Agency, gevestigd in Gent, en heeft erkenning gekregen voor het leveren van uitzonderlijke merkoplossingen aan klanten in verschillende sectoren. Ben staat bekend om zijn hands-on consultancy-aanpak, die bedrijven helpt unieke merkidentiteiten en campagnes te ontwikkelen die opvallen in de huidige competitieve markt. Zijn passie voor design, zowel digitaal als traditioneel, is duidelijk zichtbaar in de opmerkelijke branding campagnes die hij creëert. Bens liefde voor muziek en design blijft zijn werk inspireren en hij blijft zich inzetten om bedrijven te helpen hun merkdoelstellingen te bereiken.

Voorbeelden

 

  • Image 01 generated by the V6.1 Model by Midjourney
  • Image 02 generated by the Flux 1.1 Model by Black Forest Labs
  • Image 03 generated by the Ideogram 2.0 Model by Ideogram
  • Image 04 Generated by the Flux 1.1 Pro Model by Black Forest Labs
  • Image 05 Generated by the Flux 1.1 Pro Ultra Model by Black Forest Labs
  • Image 06 Generated by the Stable Diffusion 3.5 Large Model

Kostprijs: €395,00

Als je voor een kmo werkt, kan je werkgever een subsidie aanvragen voor je opleiding uit de kmo-portefeuille van de Vlaamse overheid. Tot 30% van de factuurkosten. Kies voor het thema “digitalisering” bij je aanvraag.

 

 

00
Dagen
00
Uren
00
Minuten
00
Seconden
DATUM(S)
dinsdag 11 maart 2025 18:30-21:30
dinsdag 18 maart 2025 18:30-21:30
dinsdag 25 maart 2025 18:30-21:30
dinsdag 1 april 2025 18:30-21:30
DOELGROEP(EN)
medewerkers, studenten & externen
COMPETENTIES
Creativiteit
IT en digitale communicatie
CONTACT
LOCATIE
KNT
(tbc)
DEEL DIT EVENEMENT