Inhoud
Welke impact heeft rouw op tewerkstelling? Hoe benader je een rouwende werknemer als volwaardige professional én hou je ook rekening met de impact van diens rouw? Hoe voer je een heropstartgesprek met een rouwende werknemer ifv duurzame tewerkstelling? Hoe ondersteunt jouw bedrijf/organisatie zijn rouwende werknemers? Is een rouwbeleid /rouwprotocol hierbij een goed idee?
Deze 2-daagse bijscholing biedt o.a. informatie vanuit recent Vlaams onderzoek over ‘ondersteuning aan rouwende werknemers in functie van duurzame tewerkstelling’. We bekijken ook concreet hoe je vanuit de eigen werkcontext (profit en non-profit organisaties / bedrijven) hiermee aan de slag kan gaan.
Programma
Deze bijscholing biedt je enkele concrete handvaten in functie van begeleiding of ondersteuning van mensen met een betekenisvol verlies.
Het volgen van deze basis-2-daagse over ‘rouw en verlies’ raden we ten zeerste aan om de inhouden van de andere thema-studiedagen nog beter te kunnen vatten. Dit basistraject staat gepland op 10 en 24 maart 2025.
Misschien ben je ook geïnteresseerd in onderstaande thema-studiedagen:
Lesgever
Saskia Saelens is hoofddocent in dit bijscholingstraject. Ze neemt alle lesdagen voor haar rekening met uitzondering van de 2-daagse over ‘Rouw en Palliatieve zorg’. Saskia Saelens: bachelor sociaal werk, rouw- en verliestherapeut, loopbaancoach en docent/onderzoeksmedewerker in de Arteveldehogeschool. Saskia is tevens coördinator en docent van ons postgraduaat Rouw- en verliesconsulent. Als onderzoeker werkte ze rond volgende thema’s; ‘behoeften van jonge nabestaanden na zelfdoding en hun peers’ in samenwerking met ‘Werkgroep Verder’ alsook ‘ondersteuning van rouwende werknemers’. Ze heeft een eigen praktijk als rouw- en verliestherapeute in Destelbergen.